Kategoriler

CANDİDA

Candida albicans bir çok hastalığın temelinde yatan, tıbben teşhisi ve tedavisi zor olan; ayrıca tekrarlayan enfeksiyonlara neden olan bir mantar çeşididir. Candida, insanlarda ve hayvanlarda mantar hastalığına neden olan bir maya cinsidir. En önemlisi ise, CandidaAlbicans’dır. Candida, Türkçe “Kandida” şeklinde okunmaktadır. Bu mantar türü vücudumuzun her yerinde bulunabilmektedir.

Vücutta kontrolsüz bir şekilde fazla çoğalarak, bağışıklık sistemini zayıflatır. Stres, antibiyotikler, şeker tüketimi ve yanlış beslenme candidadın gelişimi için uygun ortam oluşturmaktadır. Antibiyotik verilen hayvan veya ürünlerini yemek te  candidayı arttırabilir.

Tedaviye direnen birçok ağır hastalığın temelinde ne yazık ki kandida yer almaktadır. Teşhisi ve tedavisi zor olduğundan, çoğu vaka teşhis edilene kadar ciddi bir sorun haline gelmiş olur.
 

Hafif vakalar fark edilip erken tedavi edilirse, kişi gelecekteki birçok sorundan korunmuş olur. Bu nedenle şüphelendiğinizde biorezonansla tedavi olursanız, ileride oluşabilecek bir çok hastalığı da önlemiş olursunuz

Vücudumuzda kontrolsüz çoğalması sonucu çeşitli semptom ve hastalıklar görülür. En önemli ve tıbben teşhisi zor olan ise barsak hastalıklarıdır. En önemli ve tıbben teşhisi zor olan ise barsak duvarına tutunarak doku hasarına neden olup, gözeneklerin içinden geçerek kana karışmasıdır. Buna yiyecekler de dahil olur. Yani kana barsaktan yiyecekler geçer. Ayrıca kandida toksin de salar. Kişi kanda toksine bağlı şiddetli sıkıntılar yaşar. En sık karşılaşılanlar karın ağrısı, şişkinlik, karında gerginlik, sancı, gaz, kabızlık veya ishal, hazımsızlık, şişkinlik, karında gerginlik, sancı, gaz, kabızlık veya ishal, hazımsızlık, reflü, boğazda yanma,sindirim zorluğu, depresyon, anksiyete, sinirlilik, halsizlik, yorgunluk, uyuşukluk, obezite, romatoid artrit, ankilozan spondilit, romatizmal hastalıklar, Behçet hastalığı, migren, akne, sık idrar yolu enfeksiynları, sık tekrarlayan aftlar, adet düzensizliği, adet ağrısı, menapoz şikayetleri, gastrit, mide ekşimesi, astım, tiroid bouluğu, haşimato, karaciğer yağlanması, kolitler, crohn hastalğığı, cerebral hastalıklar, multiple skleroz ve daha sayamayacağımız bir çok hastalığa neden olmaktadır. 
 

 

Çocuklarda da çok sıkıntılı bir mikroorganizmadır. Kandida semptomları alerji, alerjik deri lezyonları, hiperaktiviteye, öğrenme bozuklukları, tekrarlayan kulak enfeksiyonları, bebek bezi kızarıkları, ishal , kabızlık, iştahsızlık, uyku bozuklukları, kronik otite neden olur.

 

Kandidada diyet çok çok  önemlidir.  Bol miktarda işlenmiş gıda, özellikle şeker ve karbonhidrat kandidanın çoğalmasına neden olan en önemli etkenlerdir.

Antibiyotik kullanımı, anti asit ve sık mide ilacı kullanmak, kortizonlar, diyabet,  stres, çevresel toksinler candidanın üremesine neden olur.



Kandida’yı teşhis ve tedavi etmek genellikle zordur En zor olanı ve en çok atlanılan  barsaklardaki formlarıdır. Genel olarak tıpta bunun da  tanısı ve tedavisi çok zordur . Kişiye önerilen ise diyet ve geçici ilaç tedavisidir. Ancak barsaktan parça alınarak mikroskobik yöntemlerle tespit  edilmeye çalışılır. Barsaklardaki bakteri flora dengesi bozulunca iyi bakterilerin yerine kötü bakteriler geçer ve Candidalar çoğalır. Barsak florası  bozulur Çoğalmış ve kontrolü zorlaşmış Candidalar barsak çeperlerine yapışır, Çeperlerdeki koruyucu mukoza bariyerini delerler. Barsak duvar bütünlüğünde mikro boşluklar oluşur. Bu boşluklardan kana yeterince sindirilememiş büyük gıda partikülleri ve Candidalara ait bir çok toksik metabolizma ürünü olmaması gerektiği şekilde kana geçmeye başlar. Kişide kana karışan toksinler bir çok rahatsızlıklara neden olur

Kandida’nın varlı­ğı vücudu ona karşı antikorlar üretmeye teşvik ettiğinde, kandida saldırıyı geçiştirmek için spor formunu alır. Maya sporları küf sporları gibi çok küçük to­murcuklar halindedir. Senelerce kuluçkada beklerler. Sonra birden Kandida’ya dönüşürler. Kandida mayasının “dallanan” formu, kendisini bağırsak duvarına yapıştırır ve bu duvarın bütünlüğünü parçalamaya başlar. Spor formundaki maya, sert kabuğun altındaki tahıl tanesine benzer. Kandida Mayasının çoğu kuluçka döneminde olduğu takdirde, spor­lar vücudun antikor üretmesini tetiklemez. Bu nedenle, serum antikor testi Kandida’yı teşhis edemeyebilir ya da test sadece hafif bir vaka olduğu bilgisini verebilir. Oysa gerçekte, Kan­dida çoktan oldukça büyük bir koloni oluşturmuş olabilir. İşte burada en önemli olan ise biorezonans sırasında kandidalar ölür ancak spor formunda canlılar kalabilir. Eğer diyete dikkat edilmezse sporlar açılır ve tekrarlayan enfeksiyona neden olur. Diyete dikkat edildiğinde ise sporlar da etkisiz kalır. Diyette en önemli olan şeker yani karbonhidrat veya içeren gıdaları tüketmemektir. Bir çok kişide karbonhidratlardan vazgeçemez. Bunu söylemek kabustur. Ancak  Biorezonansın en önemli ve tercih edilen özelliği ise diyete uyumu kolaylaştırır. Diyet yaparken zorlanmazsınız. Karbonhidrat, çikolota, tatlı iştahı azalır hatta hasta tatlıyı görmek bile istemez. Kendisini çok iyi temizlenmiş huzur içinde hisseder.


Biorezonans candidadın kalıcı tedavisini sağlar. Candidanın  ölmesine neden olacak vücut koşullarının dengelenmesi ve teşvik edilmesi­ sağlanır. Kandida haftada bir kez olmak üzere uygulanan birkaç seanslık biorezonans terapisi ile tedavi edilir . Sağlıklı bakterilerin yenilenebilecek, gelişebilecek bir ortama kavuşmaları sağlanır. Biorezonansla normal bağırsak florası korunur hatta güçlendirilir ki candidayla savaşı kazanır.  Ayrıca Candida frekansının tersi ve güçlü frekans  ile candida yok edilir. Çok önemli bir nokta söz konusudur;  İlk seanstan itibaren kişinin candida yüküne bağlı hastanın şikayetlerinde artma olabilir Sebebi ise ölen candidalardan kana dökülen toksinlerin kişide yaptığı rahatsızlıktır. Aslında doğru yolda olduğunu gösteren bir bulgudur. Candidanın var olduğunun kanıtıdır. Şiddeti ne kadar fazlaysa candida miktarı o kadar çok demektir.

Merkezimizde kişiye bu esnada bir çok destekleyici tedaviler uygulanmakta, bu toksinlerin vücuttan atılması için tedavi verilmekte ve hastanın her an yanında olarak bu dönemi rahat bir şekilde atlatması kolaylaştırılmaktadır

Kronik durumlarda tedavi sabır ve süreklik gerektirir. Bir takım destekleyici tamamlayıcı unsurları eklemek şarttır. Diyet olarak şeker ve karonhidratlı gıdaları mümkün ise tamamen diyetten çıkarılması önerilir. Böylelikle kandidaların belenmesi azaltılmış olur ve beslenemeyen kandida imha olur. Antifungaller geçici etki yapar ve tekrarlama ihtimali yüksektir. Biorezonans ile diyet desteği kandida savaşının kazanılmasını sağlar.


Biorezonans ile Candidiazis olup olmadığı kesin olarak saptanabilir. Var ise Candidiazisin lokalizasyonu da kesin olarak saptanabilmektedir

Biorezonans tedavisi neyi içerir; ters frekansla  candidaların öldürülür, barsak ve diğer organlara zararı iyileştirilir, destekleyici tedavi ile candidaların neden olduğu toksinler  vücuttan detoks ile atılması kolaylaştırılır ve arttırılır. Vücudun kandidayla savaşında biorezonans her zaman destek ve bir numara olmaya devam eder

 


 

 

Candida Albicans mantarı, hayatımız boyunca karşılaştığımız hastalıkların neredeyse tamamının sebebi olabiliyor.

Kandida Belirtileri ve neden olduğu hastalıklara bakmak istersek;

  • Alerjiler
  • Obezite
  • Astım
  • Alerjik konjonktivit
  • Saman nezlesi
  • Allerjiye neden olan polen, koku, ev tozu, kedi, köpek, gıda ve sayamadığımız bir çok alerjenlerin tedavis
  • Bebeklerde pişik, pamukçuk.
  • Gıcık öksürük
  • Aşerme veya bağımlılık derecesinde şeker, ekmek, makarna gibi yüksek karbonhidrat içeren gıdaları hatta alkol istemek.
  • Kistik hastalıklar
  • Sindirim problemleri; ishal, kabızlık, karın bölgesinde şişkinlik ve ağrı, gaz, dışkıda  mukus, ülser v.b…
  • Kulak çınlaması
  • Gözlerde kaşıntı, kuruluk, uçuşmalar
  • Kronik yorgunluk, enerjisi çekilmiş gibi hissetme, uyuşukluk, rehavet.
  • Gribal belirtiler
  • Saç dökülmesi, kepek, saç diplerinde kaşıntı, ağrı, kuruluk.
  • Baş ağrısı, migren, baş dönmesi.
  • Hemoroid, anüste kaşıntı ve kızarıklık, pişik
  • Düşük şeker (hipoglisemi) ve diyabet
  • Yemeklerden sonra halsizlik, fenalık hissi, kendine gelememe, yorgunluk
  • Haşimato başta olmak üzere bir çok tiroid hastalığı
  • Huzursuzluk, sinirlilik, panik atak.
  • Deride kuruluk, çatlama, bozulma, ciltte kırışıklık
  • İnfertilite
  • Deride ve tırnaklarda; mantar enfeksiyonu, açık veya koyu renk lekeler.
  • Eklem ağrıları, sertleşme yada şişkinlik (artrit)
  • Böbrek ve mesanede; enfeksiyon, sistit, idrara çok sık çıkma veya sıkışma hissi, az idrar gelmesi, idrarda koku, idrara çıktığında yanma hissi.
  • İştahsızlık.
  • Akıl ve ruh sağlığı; anksiyete atakları, ağlama krizi, hafıza kaybı, boşlukta hissetme, depresyon (intihara eğilimli olmak da dahil), manik duygular, konsantrasyon bozukluğu, ruh halinde hızlı değişiklikler, huysuzluk vb.
  • Ağızda; yaralar ve ağrılar, aft, nefesin kötü kokması, ağız içinde beyaz lekeler (pamukçuk).
  • Kaslarda; ağrılar, uyuşukluk, yanma veya karıncalanma, koordinasyon bozukluğu ve güç eksikliği.
  • Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, burunda kaşıntı, kuruluk.
  • Ayak kokusu, yıkanmayla geçmeyen vücut ve saçta koku problemi.
  • Solunum sistemi; öksürük, bronşit, zatürre, hırıltı, göğüs ağrısı ve sıkışması, nefes daralması, astım.
  • Sinüs iltihaplanması, şişme ve enfeksiyonlar.
  • Deride; kuruluk, kırmızı lekeler, akne, sivilce, kurdeşen, kızarıklık, kaşıntı, egzama, sedef hastalığı, ayak mantarı, sebora (bir tür egzama), gül hastalığı (virütik, döküntülü bir cilt hastalığı) gibi.
  • Midede; Helikobakterpilorienfeksiyonu (ülsere neden olur), mide yanması, hazım problemi, reflü, kusma, mide ağrısı, yenilen yemeğin mideye oturması,  gaz çıkarmak, geğirmek.
  • Uyku; İnsomnia, sık sık uyanma, kabus, uykuda dinlenememe.
  • Boğaz ağrısı, seste çatallanma, boğazda durmadan gıcıklanma, ses kaybı ve bir çok sayamadığımız hastalıkların altında kandida da yatar

En önemli nokta şudur. Saydığımız bu hastalıklarda hastalarımızda karşılaştığımız durumlar; tıbben teşhisleri konmuştur ve tedavileri devam etmektedir. Ancak belirli ilaçlara bağlı kalmışlar ve ilaçsız yaşayamamaktadırlar Biorezonans burada tamamlayıcı tıp görevini yapmaktadır ve ilaçları kesinlikle kesilmez. Ancak hastanın doktoru hastanın durumunun iyileşmesine müteakip ilaçların dozlarını ve sayısını azaltır

Ya da tıbben tanı konulamamış ve her türlü tetkik yapılmıştır. Hastalar çaresiz kalmıştır. Burada yine hastaya tamamlayıcı tıp olarak biorezonans tedavisi uygulanmakta ve hasta hastalığının sebebinin ve tedavisinin yapılmasının rahatlığı ve huzruyla evine gider.

Resim

Bizi Takip Edin

X
Ücretsiz Bilgi